KAASBOERDERIJ DE STELP

OLDEBERKOOP

Onze familie maakt al generaties lang kaas op een wijze waarbij de natuur ten volle wordt benut... en dat proef je!

Heerlijke échte boerenkaas gemaakt van uitsluitend verse melk van de eigen koeien die zomers lekker buiten lopen. 

Ons motto: Als wij goed zijn voor de dieren, dan zijn de dieren goed voor ons!

IMG_7593.JPG

OVER DE BOERDERIJ

KoeStaand.png

 

In 1999 zijn wij; Theo, Dory en onze 4 kinderen vanuit de provincie Zuid Holland verhuist naar Oldeberkoop in Zuid Oost Friesland. Hier hebben we een karakteristieke Kop-romp boerderij uit 1884 gekocht met ongeveer 50 hectare land rondom.

 

Op onze nieuwe locatie zijn we begonnen met het melken van 70 koeien en in juni 2000 vervolgens gestart met het maken van traditionele boerenkaas en dat doen we tot vandaag nog steeds. We zijn gespecialiseerd in het maken van kruidenkaas, maar in onze boerderijwinkel treft u ook een breed assortiment kaas aan van koe, schaap en geit. Deze kaas is deels van onszelf en deels van collega’s in de regio.

 

Voor ons is dierwelzijn heel belangrijk; dus zodra het weer het toelaat en er weer gras in de wei staat mogen de koeien lekker naar buiten. Willen ze toch liever naar binnen dan kan dat ook. Dankzij de 2 melkrobots bepaalt de koe zélf of hij buiten wil grazen, gemolken wil worden of even een dutje wil doen (20 minuten per etmaal..).

 

Naast de boerderijwinkel hebben we aan de doorgaande weg nog een zelfbediening. De VeBo (Vers van de Boer) deze is alle dagen geopend van 9 tot 21.00 uur.

Kaasblokjes.png

Filmpje van het nieuwe Lely voersysteem dat wij sinds juli 2020 in gebruik hebben.